videoclub.dk

Ringenes Herre Serie Under Stramme Krav

Billede: canva
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

De fleste, der er fans af Tolkiens berømte univers, jublede af glæde over udsigten til en serie-udgave af Ringenes Herrre-triologien. Dog vækker det altid bekymring hos inkarnered fans, når serie-forfattere får lov til at skrive løs. Dette behøver man som Ringenes Herre fan ikke, da serien er underlagt meget strenge krav og regler.

Amazon Prime, der må siges at være en stor spiller på markedet, har betalt intet mindre end 250 millioner dollars for rettighederne til at producere en serie udgave af Ringenes Herre. Dette betyder dog ikke, at de kan gøre som de vil med universet, tværtimod.

Det er nemlig efterkommerne af forfatteren og skaberen af Ringenes Herre, Tolkien, der dikterer, hvordan verdenen skal udspille sig. De har altså en form for veto-ret, når det kommer til Ringes Herre plottet og historie.

For at sikre sig, at man ikke går imod familiens ønske, har Amazon Prime hyret Tolkien eksperten Tim Shippey, der skal indgå som en central del af forfatningen og produktionen af serien.

Tom Shippey har blandt andet udtalt, at Tolkiens efterkommere har insisteret kraftigt på, at man ikke må ændre på den grundlæggende måde, som “The Second Age” er udformet på.

Amazon Prime må altså ikke ændre på perioden, ligesom at man ikke må inkludere scener fra den første eller tredje alder. Dog mener Shippey ikke, at dette er nogen videre stor hindring for at kunne udfolde sin kreativitet i produktionen. Han udtaler følgende:

“Man kan skabe nye karakterer, samt stille store og nye spørgsmål som, hvad Sauron har lavet i mellemtiden, og hvad der blev af ham efter Morgoth blev nedkæmpet. Disse spørgsmål kan man opfinde svar til, da Tolkien ikke allerede har gjort det,” udtaler Tom Shippey.

“The Second Age” udspiller sig på en periode over i alt 3441 år, hvilket altså giver masser af plads og tid til at skabe nye og episke eventyr. Tingene skal angiveligt bare ske, som Tolkien har beskrevet det. Resten er op til fantasien.

Amazon skal altså grundlæggende bare undgå at modsige eller lave om på de ting, Tolkien allerede har beskrevet. Historien skal altså udfolde sig i harmoni med Tolkiens fortællinger, uden at ændre rammerne eller tidslinjen.

Den triologi, vi alle kender fra Peter Jackson filmene, udspiller sig i den tredje alder, hvilket betyder, at serien kommer til at foregå tusindvis af år forinden. Der vil altså være langt større fokus på Sauron, samt han vej til magten.

Dette betyder også, at alle de dødelige karakterer, vi kender fra filmene, ikke kommer til at være med i serien, desværre.

Amazon har angiveligt øremærket en lille milliard dollars til projektet, der i første omgang kommer til at bestå af 20 afsnit. Der er endnu ikke fastsat en dato for premieren.

Læs også Kongen vender ‘måske’ tilbage: Ringenes Herre som tv-serie

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage kjoler.