videoclub.dk

“Game Of Thrones: The Last Watch”: Et Hyggeligt Lys I Mørket

Billede: jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Har du på det seneste følt, at du svæver rundt på en sky af skuffelse over “Game of Thrones”-afslutningen? Har du prøvet alt fra at binge en ny serie til at impulsshoppe nye Zizzi bukser eller jakker for udfylde tomrummet, du har indeni?

Så er der nu hjælp på vej, for den nye “behind the scenes”-dokumentar “Game of Thrones: The Last Watch” er nemlig et hyggeligt og nostalgisk farvel med den populære fantasyserie, hvilket for mange er ret så tiltrængt.

Dokumentaren er lavet af Jeanie Finlay og følger gennem et år alle de tusindvis af mennesker, som har arbejdet intensivt på serien. Man får et imponerende indblik i den kolossale TV-produktion, hvis omfang ikke tidligere er set lige.

“Game of Thrones: The Last Watch” giver et positivt syn på seriefænomenet, der har underholdt os i næsten et årti, og viser de forskellige arbejdsgange på settet, som ofte er aldeles særprægede og sjove, men også hårde og fysisk samt mental trættende.

Det er også ret underholdende, når fiktionsuniversets figurer og elementer bliver filmet i den “virkelige” verden. Det ser f.eks. skørt ud, når statister i wight-sminke spiser deres frokost i kantinen, ligesom det er tilfældet med en mand, som skyller afhuggede hoveder og lemmer med en vandslange, så de kan bruges igen en anden gang.

Men dokumentaren kunne godt have brugt lidt mere stjernestøv, end den gør. For mange er det jo kigget bag tæppet hos hovedskuespillerne, som virkelig er spændende. En fælles læseprøve, hvor Kit Harington for tilsyneladende allerførste gang hører om Daenerys’ ulykkelige skæbne, er f.eks. et rørende højdepunkt, som egentligt også er ret sjovt. For mens Kit Harington er tydeligt mærket af informationen, er resten af skuespillerne ved at omkomme af grin, og Emilia Clarke skærer selv en grimasse, inden hun glider ind under bordet.

Som titlen “The Last Watch” klart også indikerer, er dokumentaren et ret følelsesladet farvel med den succesfulde serie, og har du fulgt med hen over årene, så er det svært ikke at lade sig rive med.

Hver gang en skuespiller har optaget sin sidste scene, bliver de rørt til tårer - specielt Kit Harington. Og faktisk glemmer man i de stunder helt, at nærmest alt var galt med denne sidste sæson. Når man ser dokumentarer, bliver man egentlig bare glad for, at serien overhovedet har været til.

Se traileren til dokumentaren her.