videoclub.dk

De 5 Bedste Film Fra Cannes Film Festival 2019

Billede: jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Verdens mest prestigefyldte filmfestival er netop overstået og igen i år, har det været en fantastisk oplevelse. Der har været kontroverser i form af Abdellatif Kechiches udskældte film “Mektoub, My Love: Intermezzo”, der indeholder eksplicitte sexscener bl.a. usimuleret oralsex. Der har været fremragende gensyn med anerkendte instruktører som Quentin Tarantino med “Once Upon a Time in Hollywood” og Pedro Almodovar med “Pain and Glory”. Og så var der en overraskende vinder, og det er selvfølgelig også den, der topper min liste over de 5 bedste film fra Cannes Film Festival 2019.

#1 “Parasite”

Den sydkoreanske mester Bong Joon-ho har fuldstændig overgået sig selv med denne højtempofyldte socialsatirethriller, der handler om en fattig familie på fire, som én for én overtager tjenesteposterne hos den nyrige Park-familie. Filmen er virtuost iscenesat, fantastisk velspillet, ustyrligt morsom og lige i tidsånden, så selvfølgelig vandt den Guldpalmen, selvom det måske kom som en overraskelse for nogle.

#2 “The Lighthouse”

De to hovedroller Willem Dafoe og Robert Pattinson bander, prutter, skændes og bliver vanvittige i stortalentet Robert Eggers opfølger til “The Witch”. Det er en fuldendt mareridtsvision i knitrende 35mm-sorthvid og kvadratisk billedformat. “The Lighthouse” trækker uden tvivl på d’herrer Tarkovskij og Kubrick, men ligner alligevel ikke noget, man før har set.

#3 “A Portrait of a Lady on Fire”

Den franske instruktør Celine Sciamma udfrier de høje forventninger til hende med en dybt sensuel skildring af to kvinder på en ø i slutningen af 1800-tallet. De to kvinder er den rige Héloïse og maleren Marianne, som skal portrættere Héloïse. Sciammas film er en udsøgt, billedskøn fornøjelse af en film med slagkraftige, feministiske anslag.

#4 “Sorry We Missed You”

Instruktøren Ken Loachs nye film er usædvanligt aktuel og dybt empatisk. Den handler om det moderne, rettighedsløse arbejdsmarkeds konsekvenser for helt almindelige mennesker. I filmen krakelerer hverdagen for familien Turner, da Ricky bliver ansat for et vareudbringingsfirma, hvor han er sin egen chef, og mere vil vi så ikke sige herfra…

#5 “A White, White Day”

Hlynur Palmasons opfølger til debutprisvinderen “Vinterbrødre” er en langt mere konventionel film. Den fortæller en bevægende, islandsk historie om en mand, der mistænker sin afdøde hustru for at have været ham utro. Skildringen er nøgtern, filmisk overbevisende og båret frem af en suveræn hovedrollepræstation fra Islands største filmstjerne Ingvar Sigurdsson samt instruktør Palmasons egen datter.

Læs også 5 film, vi glæder os til at se på årets Cannes Film Festival.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find en masse smarte elektronikprodukter som fx Ubiquiti UniFi, Apple AirPods, Internetkabler og meget mere på avXpertens store webshop.