videoclub.dk

Danskere I Game Of Thrones: Læs Den Lange Liste Her

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

HBO’s storslåede fantasyserie om kampen om tronen i Westeros var på alle måder en epokegørende TV-produktion, som uanet dens sløsede afslutning vil stå som et hovedværk inden for TV-serier i eftertiden.

Game of Thrones slog alle rekorder, både i forhold til seertal, afsnitslængde, kampsceneskala og meget mere. Der var også rekordmange danske skuespillere med i fantasyuniverset, og hvis du ikke kan huske dem alle, så læs med videre og få det forkromede overblik.

Denne artikel er lavet med støtte fra Curvii, som er en netbutik, der forhandler plus size-mode fra de bedste mærker, bl.a. Zhenzi.

Nicolai Coster-Waldau som Sir Jamie Lannister

Hvem: Nicolai Coster-Waldau er blevet en sand verdensstjerne i kraft af sin rolle som Sir Jamie Lannister, som er en af seriens absolutte hovedkarakterer. Jamie Lannister har tilnavnet “The Kingslayer”, fordi han stak et sværd i ryggen på den gale konge, Aerys II Targaryen, og så er han bror til dværgen Tyrion og den magtliderlige Cersei, hvis børn han i øvrigt også er far til.

Hvornår: Nicolai Coster-Waldau er med fra start til slut i Game of Thrones og medvirker i 55 af seriens 73 afsnit. Vi ser ham første gang i seriens allerførste afsnit, og han spiller også en stor rolle i slutscenen af afsnittet, som er ikonisk for Game of Thrones. Det er nemlig her, hvor Jamie Lannister skubber Bran Stark ud ad vinduet, efter han har overværet Jamie og Cersei bedrive blodskam.

Hvad ellers: Nicolai Coster-Waldau kendes også fra Nattevagten, Headhunterne og Shot Caller

Pilou Asbæk som Euron Greyjoy

Hvem: Pilou Asbæk giver den fuld gas som Euron Greyjoy og træder ind i serien ved at dræbe sin egen bror, , og dermed overtage magten på Jernøerne. Han er sømand og kommanderer Jernøernes store flåde, som han tilbyder Cersei i bytte for en plads ved hendes side - og i hendes seng. Konflikten mellem rollerne, der spilles af de to største danske skuespillere, Pilou Asbæk og Nicolai Coster-Waldau, er dermed til at få øje på, og slutter da også med en drabelig tvekamp mellem de to.

Hvornår: Pilou Asbæk er med i 9 afsnit af Game of Thrones. Han er med i afsnit 2 og 3 i sæson 6, afsnit 1, 2, 3 og 7 i sæson 7 samt i afsnit 1, 4 og 5 i sæson 8. Pilou Asbæks debutafsnit hedder Home, og er også det afsnit, som slutter med, at Jon Snow genopstår fra de døde.

Hvad ellers: Pilou Asbæk kendes også fra R, Kapringen og Ghost in the Shell

Dar Salim som Qotho

Hvem: Dar Salim spiller også en rolle i Game of Thrones, omend den ikke er så stor. Han giver den som Dothraki-kriger, der er tro mod Khal Drogo, men måtte desværre lade livet for selv samme troskab.

Hvornår: Dar Salim er med i seks afsnit i serien allerførste sæson. Han optræder i afsnit 1, 2, 6, 7, 8, 9. Han dræbes i afsnit 9 af Jorah Mormont, fordi han forsøger at forhindre Mirri Maz Duur i at udøve blodmagi på Khal Drogo, hvilket hun er blevet bedt om af Daenerys. Det er i selv samme afsnit, at Ned Stark halshugges for forræderi.

Hvad ellers: Dar Salim kendes også fra Dicte, Underverden og Fred til lands

Birgitte Hjort Sørensen som Karsi

Hvem: Birgitte Hjort Sørensen har en mindeværdig rolle som wildling og deltager i det voldsomme og uhyggelige slag ved Hardhome, hvilket hun ikke overlever. Hun dræbes af børn fra The Night Kings hær af døde, som hun efter alt at dømme tilslutter, da de falde rejser sig som zombier efter slaget.

Hvornår: Birgitte Hjort Sørensen er kun med afsnittet Hardhome, som er afsnit 8 i sæson 5. Det er et af de mest lovpriste afsnit i hele serien, og også det afsnit, hvor Jon opdager, at ikke bare drageglas, men også valyrisk stål, kan dræbe en White Walker.

Hvad ellers: Birgitte Hjort Sørensen kendes også fra Ved verdens ende, Marie Krøyer og Borgen

Frank Hvam som Citadel Maester

Hvem: Frank Hvam fik en skør rolle som en lidt stivnakket bibliotekar/Citadel Maester, angiveligt fordi skaberne D.B. Weis og David Benioff var fans af Klovn.

Hvornår: Frank Hvam var kun med i ét enkelt afsnit og kun i ganske kort tid. Det er afsnit 10 i sæson 6, som er det sidste afsnit i sæsonen og har fået titlen Winds of Winter. Det er også i dette afsnit, at Bran Stark finder ud af, at Jon Snow i virkeligheden er søn af Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark og dermed har krav på tronen.

Hvad ellers: Frank Hvam kendes også fra Langt fra Las Vegas, Klovn og Klovn: The Movie

Fik du set dokumentaren, der fulgte tilblivelsen af Game of Thrones sidste sæson? Læs vores anmeldelse af dokumentaren her: “Game Of Thrones: The Last Watch”: et hyggeligt lys i mørket.