videoclub.dk

Claes Bang Indtager Vigtig Rolle I The Affair

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

STOP: Denne artikel indeholder spoilers for sæson 1-4!

Den populære Showtime serie, The Affair, har været igennem lidt af hvert efterhånden. Folk var vilde med de første to sæsoner, tredje sæson skuffede fælt, og fjerne sæson landede i form af at smide en bombe, der gør selv hiroshima til skamme. Nu ser vi så en dansker i serien, nemlig Claes Bang, der oven i købet får en bærende rolle i sæson fem.

Da den første sæson landede, var det i høj grad seriens opbygning, der var interessant. Man så nemlig samme historie to gange, men set fra begge hovedpersoners perspektiv, hvorfor handlingsforløbet blev ændre alt efter, hvis perspektiv man fulgte. Præcist ligesom mange nok vil kunne genkende fra hjemmefronten. Man ser ikke altid ens på tingene.

Ikke desto mindre blev denne opbygning, og serien generelt, så populær, at The Affair formåede at slå selve Game Of Thrones til Golden Globe uddelingen tilbage i 2015. Som bekendt var tredje sæson en værre miserabel skabning, der nok aldrig skulle have set dagens lys.

Netop den dårlige sæson var nok også grunden til, at man valgte at tage noget af en drejning i sæson fire, da man meget pludseligt vælger at slå den ene af de to hovedpersoner hjel, nemlig Alison.

Nu er vi så ved sæson fem, hvor vi for første gang ser Alison og Coles’ datter som voksen. Joanie, som hun hedder, forsøger i den femte sæson at finde hoved og hale i hendes mors død, men skal samtidig selv forsøge at holde afstand til den dårlige sindstilstand, hendes mor endte med at være i.

I femte sæson bliver der lavet en spillefilm, der er baseret på Noah og Alisons historie, hvor Claes Bang kommer ind i billedet. Han spiller nemlig den skuespiller, der portrætterer Noah i filmen.

Om det næste der sker er videre kreativt eller ej, kan man jo selv vurdere, men ikke desto mindre sker der det, at Claes Bangs karakter og Helen, Noahs ekskone, forelsker sig i hinanden.

Dette faktum falder naturligvis ikke i god jord hos Noah, der rasende proklamerer, at Claes Bang blot er kopi af ham selv, hvortil Helen prompte giver ham ret, men tilføjer, at han er bedre.

Der er altså lagt op til masser af ny drama, intriger og uopklarede spørgsmål i den nye sæson. Personligt syntes jeg, at det ser rigtig spændende ud, og mon ikke den bliver på niveau med de øvrige sæsoner (sæson tre undtaget, forhåbentligt).

De fleste fans vil dog ærgre sig over, at der blot er to af de oprindelige hovedpersoner tilbage. Joshua Jackson, der spiller Cole, har nemlig forladt serien.

Den femte sæson af The Affair har premiere på streamingtjenesten HBO Nordic i næste måned, d. 26. august.

Claes Bang har haft stor international succes, siden man så ham i hovedrollen i Ruben Östlunds fremragende film The Square. Læs vores anmeldelse af en anden af Ruben Östlunds film Force Majeure her: Filmtip: Ruben Östlunds “Force Majeure” er tragisk og nådesløst morsom.

Tak Til Pro Rengøring
Tak til Pro Rengøring for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Pro Rengøring tilbyder blandt andet erhvervsrengøring.