videoclub.dk

Anmeldelse: The Way (2010) - Hvor Realistisk Er Den?

Billede: Canva
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

El Camino de Santiago bliver mere og mere populær for hvert år der går. Det er meget forskelligt, hvordan folk hører om ruten. Filmen The Way fra 2010 er en film, som enten inspirerer mange potentielle pilgrimme til at tage afsted på rejsen, eller de ser den som en del af deres forberedelse.

Vi har anmeldt filmen, og samtidig vurderet, hvor realistisk den er lavet, i forhold til selv at vandre på Camino Frances.

Anmeldelse af Camino de Santiago film: The Way

Filmen handler om en far, som følger sin søns fodspor til Frankrig/Spanien, hvor sønnen kort tid forinden er gået bort, imens han gik den berømte pilgrimsrute Camino de Santiago.

Filmen udkom tilbage i 2010, og den er lavet af skuespilleren og instruktøren Emilio Estevez, som selv optræder i filmen med sin far Martin Sheen. Begge er meget berømte skuespillere, og filmen er blevet vurderet til at have en rating på 7.4 på IMDb ud fra mere end 28.000 vurderinger.

Vi har selv set filmen, efter vi er kommet hjem fra pilgrimsrejsen, og filmen blev modtaget med blandede følelser. Det er hverken en film, som går over i vores historiebøger, og umiddelbart heller ikke en, som vi skal se igen. Det er en middelmådig film, som dog har vist sig at inspirere mange folk til at tage på den fantastiske pilgrimsvandring.

Er The Way realistisk?

Et af de største spørgsmål ved filmen er, om den overhovedet er realistisk. Da vi var en masse pilgrimme, som sammen så filmen efter vores tur, var der en masse ting at grine over.

Nogle fordi vi selv lige havde været på stederne, og andre fordi de var så komiske i forhold til vores oplevelse.Vi syntes, at filmen var lavet alt for meget Hollywood-agtig, når man selv lige har oplevet noget så autentisk, som Camino de Santiago jo kan være.

Ude af deres komfortzone

Vi har set mange film med både Emilio Estevez og Martin Sheen her på redaktionen. Det er tydelig at de ligner nogle, der er ude af deres komfortzone. Dette oplever mange dog selv, når de ankommer til Camino de Santiago, da dette kan være en stor udfordring. Det virker helt akavet, når man ser, hvordan en uvidende amerikaner opfører sig, når han møder den nye kultur. Dette sker også hele tiden i virkeligheden, og ikke kun for amerikanere, men folk fra hele verden.

Der er mange realistiske situationer, og dette er nogle af dem. Samtidig skildrer filmen rimelig godt, de mange muligheder man har, når et venskab kan opstå ud af det blå, når man er ude på vandreruten.

Mange får lyst til at tage til ruten og prøve dette, og mange fuldføre dette med held. Man må dog ikke sætte sin lid til, at alt ved denne film er realistisk. Mange der ser filmen og vil have samme oplevelse, kan gå hen og blive slemt skuffet. Alle oplever Caminoen på en forskellig måde og derfor er det ikke alt ved filmen, som er realistisk.

De fanger flere højdepunkter i filmen fra den omkring 800 kilometer lange rute, som ellers er svært at koge ned til en film på to timer, som er lavet ud fra en bog af forfatteren Jack Hitt.

Læs også Det skal du se i weekenden til CPH PIX.

Tak til Mobil.nu

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort tak til Mobil.nu, der via støtte har gjort denne artikel mulig. Mobil.nu holder folk opdateret med nyheder, test og priser på de nyeste mobiltelefoner, tablets og andre elektroniske gadgets. De har blandt andet også lavet en guide til, hvordan man laver markedsføring med høj værdi i form af advertorials. Læs mere om det her: https://mobil.nu/guide-og-pris...