videoclub.dk

Aladdin: Kan Will Smith Skabe Magi?

Billede: jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Er den nye Aladdin en succes? Det er der nok mange meninger om, men ikke desto mindre, er det en kæmpe succes for Disney. De har netop slået alle rekorder, hvad angår indtjeninger på film med Avengers: Endgame, som de også er en del af. Nu strømmer folk i biografen for at se den nye Aladdin film.

Anmeldelse af Aladdin 2019

Det kan både være nostalgisk at se Aladdin, men for nogen ødelægger den også lidt af nostalgien fra deres barndom ved, at alt hele tiden skal reproduceres og laves om.

Man må blot anerkende, at man kan lave film i meget højere kvalitet i dag, i hvert fald hvad angår effekter, og der er Aladdin, ligesom Disneys andre film, helt i top.

Aladdin blev udgivet d. 22 maj 2019, og har en varighed på 2 timer og 10 minutter. Her på redaktionen kigger vi ofte mod den største internet video database, for at se, hvad folk generelt giver tilbage af anmeldelser. Nye folk har som regel en lidt højere score, lige når de er blevet udgivet, og daler lidt med tiden.

Aladdin har i skrivende stund en IMDb score på 7,4 ud af 10, hvilket er meget godt for en ny familie/eventyr film. Det er udregnet på 35.849 anmeldelser.

Fantastisk soundtrack

Alene på grund af alle de gode special-effects samt det helt fænomenale soundtrack, som er i filmen, vil vi anbefale at se den, hvis du er vild med Disney film. De er efterhånden mestre i at lave sukkersøde historier, hvor de får en masse moraler med i deres film, og nogle gange bliver det næsten for meget.

Will Smith som lampeånden Genie

Det må være utrolig svært at skulle spille en karakter som Genie efter, at den først er lavet på tegnefilm. Derudover er der store krav til det musikalske, hvor Will Smith blandt andet prøver at synge sangen ‘Prince Ali’, som har gjort utrolig mange fans utilfredse.

Selvom Will Smith også har en musikalsk baggrund, må man sige, at han ikke er medvirkende til, at soundtracket til filmen er godt med denne sang. Vi vil dog lade det op til hvert enkelte seer selv at vurdere, hvorvidt man kan lide Will Smith som lampeånden Genie. Det er i hvert fald stadig en film, så er et kig værd.

Live action-versionen af Aladdin kommer med al sandsynlighed til at være tilgængelig på Disneys egen streamingtjeneste Disney+, som du kan læse lidt mere om i vores artikel Ny streamingtjeneste: Disney+.

Tak til avXperten

Der skal lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel og anmeldelse muligt. AvXperten er en stor dansk webshop, som handler med elektronik og elektroniske komponenter. De er utrolig dedikeret til deres arbejde, og hjælper med alle mulige spørgs, som for eksempel, hvis du står og tænker: Hvilken antennedåse skal jeg vælge?