videoclub.dk

Vores Bud På De Tre Bedste Julekalendere Nogensinde

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Selvom kalenderen indikerer, at det er forår, så kan man sagtens snuppe et godt juleeventyr i flimmerkassen. De bedste julekalendere kan nemlig ses året rundt. Vi dig i denne artikel vores bud på de tre bedste danske julekalendere, som nogensinde er lavet.

I Danmark har vi en stolt tradition for at producere julekalendere, og der har indimellem været et par vaskeægte pletskud, som kan ses igen og igen.

Hos Videoclub synes vi, at julen bliver endnu bedre, hvis der er noget godt at følge med i i flimmerkassen, og derfor applauderer vi de gode julekalendrere ved at medtage dem på denne eksklusive liste, som består af de tre - efter vores mening - allerbedste danske julekalendere.

Listen kommer herunder og er i vilkårlig rækkefølge.

1) Jul på Vesterbro

I 2003 sendte DR2 julekalenderen “Jul på Vesterbro” for første gang. Siden da er den blevet genudsendt en række gange, og det skyldes, at der er tale om en helt sublim julekalender, der bevarer en vis form for aktualitet, og som sagtens kan tåle et gensyn.

Anders “Anden” Matthesen er idémager til julekalenderen. Han har skrevet en stor del af manuskriptet, og derudover spiller han næsten hele persongalleriet. Ud over Anden har også komikeren Thomas Hartmann bidraget til udformningen af manuskriptet.

Serien er spækket med sjove one-liners og et medrivende plot samt en masse mindeværdige, gode sange. Vi er sikre på, at DR2 ikke har sendt “Jul på Vesterbro” for sidste gang.

2) Alletiders Jul

Uden Pyrus er det ikke rigtig jul, mener mange. “Alletiders Jul” er den første Pyrus-julekalender og vel nok også den bedste; selvom samtlige Pyrus-fortællinger holder et rigtig hæderligt niveau.

“Alletiders Jul” er efterhånden en gammel sag; den er nemlig fra 1994, og man kan da også sagtens se, at den har mange år på bagen. De computergenererede effekter er ikke særligt vellykkede i et nutidigt perspektiv, men dette tilgiver man, fordi historierne og universet er så betagende og affinitetsvækkende, som tilfældet er.

Derudover indeholder julekalenderen en masse fantastiske julesange, som har opnået status som værende ikoniske og en fast bestanddel af julen.

3) The Julekalender

Denne legendariske julekalender er efterhånden blevet fast inventar hver eneste jul. Første gang danskerne mødte Benny samt Oluf og Gertrud Sand var tilbage i 1991.

Julekalenderen var den anden såkaldte voksenjulekalender på dansk TV, og indtil videre har TV 2 ikke formået at lave en voksenjulekalender, som overgår denne, hvad angår popularitet. De har ellers forsøgt sig - og der har da også været et par fine bud efterfølgende, men ingen har kunnet gøre, hvad “The Julekalender” gjorde og stadigvæk gør.

Tak til julefilm.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med folkene fra https://julefilm.dk/. Vi takker mange gange for assistancen til artiklen!