videoclub.dk

VideoClub Mener: Daenerys’ Angreb Giver Mening

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

En stor del af GOT fansne var yderst utilfredse med, at Daenerys så rødt i det femte afsnit af den ottende sæson i den ultra populære serie. Hun gik, mildest talt, fra at være en elsket dronning til en vanvittig massemorder. Dog mener vi her hos VideoClub, at det giver god mening. Her er, hvorfor:

Selvom mange kan have ret i, at den vanvittige nedbrænding af Kings Landing virkede både unødvendig og uberettiget. Massakren var helt vanvittig, og nogle var overraskede, imens andre ikke var det.

Ligegyldigt hvad, så bliver det ekstremt interessant at se næste afsnit. Hvordan kommer Daenerys til at forholde sig til sine egne handlinger? Hvordan ser John’s loyalitet ud nu? Er der overhovedet noget tilbage at være hersker over? Det er utroligt spændende, hvis du spørger mig.

For mig at se, giver det god mening, at drage-dronningen gik fuldstændig amok. Meget i de seneste to sæsoner tydet på, at hun minder mere om sin far, end hun selv vil indrømme. Hun virker til at være overbevist om, at hun ikke kan reagere på baggrund af kærlighed, kun frygt. Noget, hun også selv påpeger. Sympatien med hende er der bare ikke i Westeros, hvilket hun langt fra har været vant til på den anden side af The Narrow Sea.

Mange glemmer også alt det, Daenerys har gået igennem på det seneste. Hun har mistet to af sine drager, som hun anser som sine børn. Hendes to tætteste bekendtskaber, Missandei og Jorah, er begge døde.

Hun har fundet ud af, at hun ikke er den, hun troede hun var. Hun har ikke den ret til tronen, hun altid har troet. I stedet er det hendes nevø, som hun i øvrigt er forelsket i, der har retten til tronen. Samtidig er hun blevet afvist adskillige gange af John, der samtidig har gået imod hendes vilje.

Hun har opdaget, at Norden på ingen måder har den forkærlighed for hende, som hun kunne have ønsket.

Hun er blevet svigtet af hendes rådgivere, Varys og Tyrion, som hun ikke længere kan stole på.

Alt i alt, er det ikke mærkeligt, at hun har fået et større sammenbrud. Hendes verden er faldt sammen om ørene på hende, og det eneste hun reelt set har tilbage er Drogon. Hun ville muligvis også have haft Kings Landing, men den har hun jo så brændt ned.

På baggrund af disse hændelser og skæbner, mener jeg, at det giver rigtig god mening, at Daenerys brændte Kings Landing ned. At det måske ikke var sådan mange havde ønsket det skulle have gået, er en helt anden snak.

Alt andet lige, så bliver det vanvittige spændende at se, hvordan efterdønningerne bliver i det allersidste afsnit. Og så vil jeg blot nævne, at afsnittet var fantastisk flot. Jeg mindes ikke at have set så flot et afsnit nogensinde. Hatten af for HBO.

Tak til Bevco
Ovenstående artikel er produceret med støtte fra Bevco, der er en af Danmarks førende online-forhandlere af spiritus. Hos Becvo finder du et bredt udvalg af alt fra Tequila og gin til øl og whisky.