videoclub.dk

Top 10 Liste: Verdens Længste Film

Billede: Canva.com
Udgivet d. 07.05.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Har du siddet på en træstol i folkeskolen og kæmpet dig igennem Ben-Hur og følt, at det var verdens længste film? Vi kan fortælle dig, at den er vand i forhold til de film vi har fundet på 10 af de længste film i verden.

Hvis du ikke har hørt om nogle af filmene på denne liste, så vil det ikke være nogen overraskelse. Det er nemlig sjældent, at man gider at se film der er meget længere end tre timer.

Ud fra vores research, er der ikke længere nogen fast definition på, hvad biograferne klassificerer som en helaftensfilm, da der kan blive pålagt diverse gebyr for, hvor lang filmen er. Der skal ikke meget mere end to timer til at kalde en film for en helaftensfilm, men de film vi har fundet til vores liste overgår vidst, hvad man kan kalde en helaftensfilm.

Den øverste på listen kan i hvert fald roligt kalde sig for en heldagsfilm. Pas på, at du ikke får firkantede øjne, hvis du har tænkt dig at se alle filmene på listen.

Verdens længste biograffilm

Hvis du troede Godfather 2 var verdens længste film, så kan du godt tro om igen. Mange har for nyligt oplevet filmen Once upon a time in Hollywood i biografen, som varede i 2 timer og 40 minutter. De legendariske film Ringenes Herre var også nødt til at blive forkortet for at blive vist på det hvide lærred, men der bliver også lavet film, der ikke er egnet til biografen.

Verdens længste eksperimentalfilm varede i i 35 dage og 17 timer (51420 min). Filmen hed logistics, men blev selvfølgelig ikke til en biograffilm.

Se listen over 10 af verdens længste biograffilm her

  1. Amra Ekta Cinema Banabo (The Innocence) - Spilletid: 1265 min
  2. Resan (The Journey) - Spilletid: 873 min
  3. La Flor - Spilledetid: 803 min
  4. Out 1 (Noli me tangere) - Spilletid:775 min
  5. Evolution of a Filipino Family - Spilletid: 593 min
  6. Shoah - Spilletid: 566 min
  7. Tie Xi Qu: West of the Tracks - Spilletid: 551 min
  8. Death in the Land of Encantos - Spilletid: 538 min
  9. Dead Souls - Spilletid: 495 min
  10. A Lullaby to the Sorrowful Mystery - Spilletid: 485 min

Ja, det er nogle lange film, og selvom det er biograffilm, er det nok ikke nogle du kender fra den almene biograf.

Fun fact: Hvis du overvejer at holde et Ringenes Herre maraton, hvor du skal se alle tre film i extended edition, så har du også en del timer i vente foran skærmen. Ringenes Herre har en samlet spilletid på 686 minutter, altså 11 timer og 26 minutter.

Tak til ZenseHome

Afslutningsvis vil vi gerne sende et stort TAK til ZenseHome, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel til en mulighed. Hvis du gerne vil styre din belysning fra din telefon, styre lyset med stemmen eller generelt have fuld kontrol og lyset i hjemmet, så få mere information om intelligent belysning på https://zensehome.dk/pages/loesningen.


Du kan læse flere artikel om smart home herinde: https://zensehome.dk/blogs/info