videoclub.dk

Varm Op Til Game Of Thrones Sæson 8 Med Disse Vilde Fakta Om Serien

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

I løbet af det første halvår af 2019 løber den ottende og sidste sæson af Game of Thrones over skærmen. Den ultra-populære serie har mange millioner fans over hele verdenen, som alle venter i spænding på, hvad sidste sæson byder på, hvad skæbnen bliver for de forskellige karakterer og måske vigtigst af alt, om George R.R. Martin lader deres yndlingskarakter overleve.

Her hos VideoClub ser vi ligeledes frem til den sidste del af kampen om jerntronen. Derfor varmer vi op med 7 vilde fakta om Game of Thrones.

1. Der findes en alternativ pilot-episode


Den første episode var oprindeligt markant anderledes, end den der blev udgivet. Efter den oprindelige var indspillet, blev den spillet for nogle få særligt udvalgte personer.

Tilbagemeldingerne lød blandt andet på, at ingen af de udvalgte opfangede, at Jaime og Cersei var søskende, hvilket var utroligt vigtigt for hele plottet. Derfor valgte man at indspille episoden fuldstændig om til den version, vi alle kender og har set.  

2. Sophie Turner adopterede hendes ulv


Sophie Turner, som spiller Sansa Stark i serien, valgte sammen med sin familie at adoptere den hund, der spillede ulven “Lady” i serien.

Hun havde ifølge hendes eget udsagn altid ønsket sig en hund og havde i løbet af seriens indspilning knyttet et nært bånd til hunden. Efter at de fandt ud af, den skulle genhuses, fik de lov til at adoptere den.

3. Dothraki-sproget findes i virkeligheden


I 2014 lancerede Living Language et kursus, hvor man i løbet af relativt kort tid kunne lære sproget ´Dothraki´.

Sproget er udviklet af David Peterson, der sammen med HBO skabte sproget i forbindelse med seriens indspilning.

4. Game of Thrones er indehaver af kedelig rekord


Game of Thrones er indehaver af rekorden for den mest ulovligt downloadede serie. Serien var den mest ulovligt downloadede serie i både 2012, 2013, 2014 og 2015.

I 2015 blev den angiveligt downloadet dobbelt så mange gange som nr. 2, som var ´The Walking Dead´.

5. Tyrion Lannister troede, at serien var aflyst


Peter Dinklage, som spiller den kloge, alkoholiserede og kvindeglade dværg Tyrion Lannister, var i cirka en dag overbevist om, at serien var aflyst.

Grunden til dette var, at David Benioff, som er en af skaberne bag serien, ringede og fortalte det som en spøg.

6. Daenerys Targaryen havde oprindeligt violblå øjne


Hvis du har læst bøgerne, som serien er baseret på, “A Song of Ice and Fire”, har du muligvis lagt mærke til, at Targaryen-familiens kendetegn er deres sølvfarvede hår og violblå øjne.

Daenerys Targaryen har som bekendt ikke violblå øjne, hvilket hun i starten var tiltænkt at skulle have ved hjælp af kontaktlinser. Dog blev det lavet om, da man vurderede, at det ville skade hendes evne til at udtrykke følelser.

7. Død i serien, levende i bøgerne


En del af skuespillerne, som er døde i serien, er stadig i live i bøgerne, serien er baseret på. Heriblandt er Stannis Baratheon, Myrcella Baratheon, Mance Raydar og Nattens vogtere Pyp og Grenn stadig med i bøgerne.

Tak til gaveinspiration.dk


Tak til Gaveinspiration.dk for deres støtte til denne artikel. Gaveinspiration.dk er en side fyldt med gode gaveforslag. Find blandt andet den perfekte gave til filmelskeren på siden.