videoclub.dk

Slut Med “Game Of Thrones”: Her Er HBO’s Nye Fantasy-satsning

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Der er ingen tvivl om, at det bliver en blanding mellem stor triumf og kæmpe nederlag for HBO, nu hvor det sidste afsnit af “Game of Thrones” er blevet vist, og verdenshistoriens mest succesfulde TV-serie er afsluttet. Seriens finale kommer helt sikkert til at få rekordseertal, men hvad skal så nu udfylde tomrummet hos den amerikanske kabelkanal? Svaret på dette spørgsmål kunne meget vel være “His Dark Materials”.

Serien, som blandt andre har James McAvoy og Ruth Wilson på rollelisten, baserer sig på Philip Pullmans “His Dark Materials”-trilogi, hvilken mange måske vil kende under den danske titel “Det gyldne kompas”. Tilbage i 2007 forsøgte man at filmatisere bogserien, men projektet blev droppet efter kun én film, “The Golden Compass”, hvor Nicole Kidman og Daniel Craig medvirkede. Det viste sig simpelthen, at Pullmans komplekse univers var svært at få til at fungere på film, men måske kan det længere TV-format gøre det retfærdighed?

Spændende bliver det også at se, om den katolske kirke også vil gøre protester denne gang. Vatikanet fordømte i 2007 filmen, som de mente, var et direkte angreb på Gud og religion i det hele taget. Filmens planlagte efterfølger blev faktisk til dels stoppet, fordi producenten New Line Cinema frygtede yderligere protester.

I den første sæson afdækkes handlingerne i den første bog, “Det gyldne kompas”, hvor unge Lyra, der spilles af Dafne Keen, forsøger at navigere rundt i en verden, hvor mennesker er forbundet med andre levende væsner, deres såkaldte Daimons – og hvor børn ikke kan vide sig sikre. Her kæmper forskellige fraktioner for at kontrollere det metafysiske bånd mellem menneske og Daimon, blandt andre Lord Asriel, som også er Lyras onkel og spilles af James McAvoy (“The Last King of Scotland”, “Split”), og Marisa Coulter, der spilles af Ruth Wilson (“The Affair”, “Luther”).

“His Dark Materials” står til at få premiere på HBO her senere på året, men serien er faktisk allerede blevet fornyet med en sæson 2. På rollelisten finder man desuden Lin-Manuel Miranda (“Mary Poppins Returns”), Clarke Peters (“The Wire”) og Georgina Campbell (“Black Mirror”).

Serien er skrevet af Jack Thorne, som blandt har skrevet teaterstykket “Harry Potter and the Cursed Child”, mens den Oscarvindende instruktør Tom Hooper (“King’s Speech”, “The Danish Girl”) blandt andre instruerer.

Her skal vi huske at takke: Moodings, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette du lige læste. Hos Moodings finder man specielt gerne sofaborde. Tusind tak for støtten, siger vi.