videoclub.dk

Olsen Banden: Alle Film Rækkefølge

Billede: Pixabay
Udgivet d. 11.12.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Olsen-banden står som en af de mest unikke og mest elskede filmserier i dansk filmhistorie. 

Da Erik Balling og Henning Bahs i 1968 kastede sig over at lave den første film om den småkriminelle flok venner fra Valby, var der næppe nogle af dem, der havde forudset, at det skulle blive til en filmsaga, der i alt varede 30 år.

Den første film om Olsen-banden var så stor en succes, at efterfølgeren, Olsen-banden på spanden, udkom allerede samme år, som den første film havde været i biografen. Derefter fulgte opfølgningerne nærmest i hak og udkom årligt frem til begyndelsen af 1980'erne.

Balling og Bahs tænkte faktisk flere gange på, at den næste Olsen-banden-film skulle være den sidste, men afslutningen lod vente på sig.

Olsen-banden-sagaen var reelt afsluttet i 1981, men vennerne fandt sammen igen i slutningen af 1990'erne til en absolut sidste film. Det blev også den sidste, da Poul Bundgaard, der spillede Kjeld, døde under optagelserne - 75 år gammel.

Olsen-banden: Alle film i rækkefølge

Det indhold du læser i dette indlæg, er lavet med økonomisk support fra avXperten. Her finder du et imponerende sortiment af TP link, eller utallige andre gode varer. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.