videoclub.dk

Journal 64 Er Nu Den Bedst Sælgende Film Nogensinde

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Journal 64 med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne har sat rekord og er nu den danske film, der har omsat for mest i danske biografer nogensinde. Filmen overtager titlen fra en af sine forgængere.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares har i fire film løst mysterier i Afdeling Q, men nu er det altså slut. Zentropa havde nemlig kun rettighederne til at filmatisere de fire første bøger i Jussi Adlers serie, og Journal 64, der stadigvæk kører i biograferne, var altså den fjerde bog og dermed den sidste filmatisering.

Man må sige, at Zentropa og resten af holdet bag filmene slutter med manér. For selvom Jussi Adler Olsen efter sigende ikke skulle have været vildt begejstret for de fire filmatiseringer, har publikum været det, og Journal 64 - den fjerde film i serien - er nu den danske film med størst omsætning i biograferne nogensinde.

I skrivende stund har filmen præsteret en omsætning på hele 72,5 millioner kroner. Dermed slår den rekorden fra tidligere. En rekord, som dens forgænger Fasandræberne satte i 2014, da den præsterede en omsætning på 68,1 millioner kroner.

Dermed er det to filmatiseringer af Jussi Adlers bøger, der indtager henholdsvis første- og andenpladsen over de mest indtjenende danske film nogensinde. Ganske godt gået må man sige.