videoclub.dk

IMDB-brugere Slagter De Seneste Afsnit Af Game Of Thrones

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Den ret så populære og velbesøgte hjemmeside IMDb (Internet movie data base) har i efterhånden en del år været den brede offentligheds fælles referenceramme, når det skal vurderes om en film/serie er god eller dårlig. Herinde finder man blandt andet et samlet gennemsnit af anmeldelserne fra både professionelle anmeldere (Metascore) og IMDb’s egne brugere.

Får en film eller en serie en samlet høj score, anses det nu om dage som et sikkert kvalitetsstempel, og netop dette stempel har hvert eneste af fantasyserien Game of Thrones fået - indtil nu.

Med afstand den laveste score nogensinde

Skalaen for brugernes anmeldelser går fra 0,0-10,0, og indtil den sidste sæsons afsnit 4 har Game of Thrones ikke scoret under 8,0 i et afsnit i seriens 8 sæsoner. Afsnit 4, sæson 8 er i skrivende stund af 88.747 brugere blevet tildelt karakteren 6,2, hvilket er absurd lavt set i forhold til resten af serien.

Frit fald herfra?

Noget kunne tyde på, at den lave score kan blive en tendens, som kommer til at præge de sidste afsnit, der er tilbage af den ellers storpopulære serie. Netop i dag har det næstsidste afsnit haft premiere, og lige nu har 81.986 brugere været inde og score afsnittet til 6,9 og tendensen er faldende.

Anmeldere og seriens fans har haft rigeligt med kritikpunkter at begrunde de lave vurderinger med, men spørgsmål er, om de seneste afsnit faktisk er så markant dårligere, som scoren viser.

Personligt mener jeg, at der har været langt dårligere afsnit af Game of Thrones end de to seneste, der dog ikke uden fejl (hint: kaffekoppen). Tag bare afsnit 2 i den nuværende sæson, hvis begivenheder kunne have været gennemgået i en 5 minutter lang sekvens, men i stedet tog det en hel time. Dette afsnit er belønnet med den høje score 8,5, hvilket for mig er aldeles besynderligt.

Et bud på denne kontrast kan være, at der ikke sker det store i afsnit 2, hvorfor der samtidig heller ikke er nogen, som bliver skuffede over begivenhedernes udfald. I afsnit 4 og 5 til gengæld sker der en hel del, som er med til at bringe serien tættere mod sin afslutning. Dette er klar nødvendighed, da der nu kun er et enkelt afsnit tilbage, men når en så populær serie begynder at runde af, så er der risiko for, at nogle fans bliver skuffede - især med en serie som Game of Thrones, der har avlet så mange fanteorier.

Det sidste afsnit kan ses i Danmark på mandag i næste uge, og lad os da håbe, at det ikke kommer til at skuffe alt for mange af os.