videoclub.dk

Flot åbningsweekend For Bille Augusts Lykke-Per

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Bille Augusts filmatisering af Lykke-Per kom rigtig godt fra land i de danske biografer i åbningsweekenden. Hele 52.408 indløste billet til filmatiseringen af Henrik Pontoppidans hovedværk i dansk litteraturhistorie.

Storfilmen Lykke-Per havde for nyligt premiere landet over, og den kom flyvende fra start, når man kigger på billetsalget. I åbningsweekenden solgte filmen nemlig hele 52.408 billetter, inklusive snigpremierebiletter.

Filmen varer 2 timer og 40 minutter og befinder sig derfor i kategorien 'helaftensfilm', og det er den hidtil bedste premiereweekend nogensinde for en helaftensfilm.

Nordisk Film er naturligvis yderst begejstrede for den fornemme start, som filmen har fået. Frederik Honore, der er direktør for Nordisk Film Distribution, fortæller, at han synes, det er fantastisk, at danskerne har taget imod filmen med åbne arme og indikerer, at han havde sin tvivl om, hvorvidt et storslået periodedrama i helaftensformat kunne lokke den brede befolkning i biografen, men med en så solid premiereweekend må man sige, at hans tvivl er blevet gjort til skamme.

Fine anmeldelser over hele linjen  

Der er ikke altid sammenhæng mellem publikumssucceser og film, der begejstrer anmelderne. Faktisk forholder det sig ofte sådan, at de film, der trækker flest i biografen, sables allermest ned af kritikerne, men sådan er det ikke gået med Lykke-Per, der får ganske fine anmeldelser over hele linjen.

Politiken og Ekko er de mest begejstrede; de kvitterer begge med fem stjerner. De anerkender begge filmens evne til ikke at skuffe i en situation, hvor den næsten ikke kan andet, da det altid er en stort set umulig opgave at filmatisere et stort hovedværk i litteraturhistorien.

BT's anmelder, Thomas Brunstrøm, er den mindst begejstrede. Han giver filmen tre stjerner og revser særligt tempoet i filmen, som, han mener, er for lavt. Dog synes han på ingen måde, at der er tale om en dårlig film.

Den bedste danske film nogensinde?

Om Lykke-Per kommer til at stå som en af de bedste danske film nogensinde, bliver spændende at se. I vores artikel Top 50: De bedste danske film nogensinde kan du få et overblik over de bedste danske film gennem tiderne.

Tak til Curvii

Tak til  Curvii.dk for at yde økonomisk støtte i forbindelse med denne artikel. Curvii sælger til daglig  plus size-tøj til kvinder