videoclub.dk

Film Om 1. Verdenskrig - Disse Skal Du Se!

Billede: Pixabay
Udgivet d. 06.07.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Selvom det er over 100 år siden, at freden ramte verden efter fire år med krig, så er 1. Verdenskrig langt fra noget, som kun hører historiebøgerne til. 

Der laves den dag i dag stadig film om Første Verdenskrig. Senest har filmverdenen fået "They Shall Not Grow Old" og "1917", men der findes også en lang række andre stærke film om 1. Verdenskrig - og her får du tre stærke bud på film om 1. Verdenskrig, som du bør se:

Film om 1. Verdenskrig - Dem skal du se!

Johnny Got His Gun (1971)

Hvis du har set Metallicas musikvideo til sangen "One", så har du set klip fra Dalton Trumbos film "Johnny Got His Gun". Filmen følger Joe Bonham, der som ung drager i krig. Den unge amerikaner ender dog med at få sprængt flere lemmer af og ligger til sidst som en grøntsag, der blot ønsker at dø. Filmen er langt fra en glorificering af krigen, da den fremfor at fortælle om heltemod fortæller om en ung mand, der kort tid efter sin barndom nu ønsker at dø.

All Quiet on the Western Front (1979)

Intet nye fra Vestfronten er bygger på Erich Maria Remarques' soman af samme navn, hvor man følger den unge tysker, Paul Baumer og hans klassekammerater op til og under Første Verdenskrig. Filmen viser, hvordan den nationale stolthed og glorificering af krig erstattes af frygt og rædsler, mens Baumer mister sine kammerater en efter en og gør sig de bitre erfaringer, som dem der sendte dem i krig, ikke selv kendte til.

Gallipoli (1981)

Hovedparten af filmene om 1. Verdenskrig omhandler vestfronten. Med en ung udgave af Mel Gibson er vi rykket længere syd på med filmen Gallipoli, der omhandler den med vestlige briller militære fiasko, som blev kendt som Gallipoli.

Her følger man den australske hærs bestræbelser på at gå i land den tyrkiske halvø Gallipoli i 1915 - et slag som endte med at koste den senere engelske premierminister, Winston Churchill, jobbet som marineminister.

Tak for støtten

Vi takker Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find et af Danmarks største udvalg af kendte mærkevare til boligen, som Erik Jørgensen Møbler hos Illums Bolighus.