videoclub.dk

De Gale Dronningers Krig: Disse 4 Muligheder Har Daenerys For At Overvinde Cersei

Billede: Jumpstory.dk
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

The War of Five Kings er blevet til krigen mellem to magtfulde og efterhånden ret gale dronninger. Det ventes, at seriens næstsidste afsnit bliver det, hvor kampen om King’s Landing og ultimativt tronen omsider skal stå. Men det ligner på papiret en særdeles uretfærdig kamp.

Cersei har nemlig både fæstningen, der kan holde massive hærmasser stangen i timevis, og hærstørrelsen på sin side.

Hun har Euron Greyjoys flåde, der kan yde luftstøtte fra Blackwater Bay, 20.000 veludhvilede og professionelle lejesoldater fra Det gyldne kompagni og desuden resterne af Lannister-hæren til rådighed. Samtidig skal man have in mente, at Cersei lykkedes med massakrere Daenerys’ flåde og dragen Rhaegal i det seneste afsnit.

Sidst men ikke mindst har Qyburns oceaner af Wildfire i sin besiddelse, og han har udstyret byens mure med giga armbrøster, så Drogon får svært ved at rasere der.

Det ser med andre ord virkelig sort ud for Team Targaryen, men Cersei har dog nogle svagheder, og disse vil vi se nærmere på her.

#1 Cersei er dybt afhængig af støtten fra The Iron Bank

Tilbage i sæson syv indgik Cersei en alliance med The Iron Banks udsendte, Tycho Nestoris. Besynderligt nok var han i King’s Landing for at opkræve Tywin Lannisters kolonorme gæld og derefter proklamere bankens støtte til Daenerys.

Men Cersei fik ham overtalt til at stå bag hende selv og betalte Lannistergælden med plyndringsguldet fra Highgarden . Nestoris indvilligede i at udbetale et nyt lån til Cersei, hvilket skulle finansiere opkøbet af Det gyldne kompagni-soldater.

Spørgsmålet er så, om hun allerede har modtaget al guldet fra The Iron Bank? Skulle det ske, at banken stopper udbetalingen, så stinker det langt problemer, for så kæmper lejesoldaterne ikke.

#2 Daenerys’ nye allierede

Halvdelen af The Unsullied er døde, halvdelen af støtterne fra Norden og the Vale er væk og størstedelen af Dothrakierne nedkæmpet. Det er ikke en frygtindgydende armée af allierede, som Daenerys kan prale af, men lidt nyt blod har hun da at sætte sin lid til.

Nye allierede har nemlig tilsluttet sig Daenerys, først og fremmest Yara Greyjoy. Yara har genindtaget The Iron Islands i dragemoderens navn, og hun har vist en høne eller to at plukke med sin onkel - drage-storvildtsjæger Euron Greyjoy.

Derudover var det interessant, da Varys kunne fortælle, at en ny prins har meldt sig på banen i Dorne. Fans af seriens bogforlæg har allerede spekuleret på, om der er tale om en variation over bogkarakteren Quentyn Martell, som er arving til Dorne og stålsat på at genoplive en gammel ægteskabsaftale mellem Targaryen og Martell. Det bliver spændende at se, om Quentyn Martell dukker op så sent i serien.

#3 Skabte Tyrion knas i forholdet mellem Euron og Cersei?

Tyrion forsøgte desperat at appellere til Cerseis varmere følelser, da han gik helt frem til porten ved King’s Landing. Mange har ment, at den lille Lannister burde have været mere klog af skade og vidst, at han ikke ville kunne nå søsterens hjerte.

Men hvad hvis nu, at Tyrions plan faktisk var en helt anden. Flere fans har ham mistænkt for at gå frem udelukkende for at lade Euron vide, at han kender til sin søsters graviditet. Lægger Euron to og to sammen vil han hurtigt regne ud, at barnet ikke er hans, hvilket måske vil skabe en lidt muggen stemning i de royale sovekamre?

#4 Aryas liste

Det har vist sig virkelig at være livstruende at stå på Aryas dødsliste, som efterhånden kun tæller to personer: Cersei og The Mountain. Sidstnævnte overlader hun formentlig til rejsemakkeren The Hound.

En spådom og adskillige fanterorier lader ikke Arya få lov til at nakke Cersei, men der er ting i serien, som taler for, at det netop er hende, som gør det af med dronningen. I sin tid i King’s Landing boede Arya i The Red Keep, hvor hun fandt en hemmelig passage under borgen. I kombination med hendes hamskifteevner synes det sandsynligt, at hun har en direkte rute til Cerseis kammer.

Men er det realistisk, at Arya skal redde alt og alle to gange på én sæson? Det ville på en måde være en smule antiklimatisk, men muligheden er bestemt til stede.

Tak til AvXperten

De GoT-glade gutter fra AvXperten har været behjælpelige med udfærdigelsen af denne artikel, hvilket vi gerne sige dem mange tak for.

Skal du streame et afsnit Game of Thrones fra din Mac og over på fjernsynet eller en projektor, så kan du hos AvXperten få lige den Mini DisplayPort til HDMI, som du har behov for.