videoclub.dk

10 “Must Watch”-film Om Virusudbrud

Udgivet d. 16.03.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

#1 Outbreak (1995)

En meget aggressiv og indtil da ukendt virus slår mennesker ihjel på stribe i Afrika. Virussen spreder sig via en abe til Amerika, og Dustin Hoffmann spiller militærlægen Sam Daniels, som skal undersøge og forsøge at indkredse virussens udspring, men møder stor modstand fra en uventet kant.

IMDb-score: 6,6

#2 12 Monkeys (1995)

I denne Sci-Fi-klassiker af Terry Gilliam spiller Bruce Willis straffefangen James Cole, der sendes tilbage i tiden for at finde årsagen til til den virus, som har udslettet størstedelen af jordens befolkning. Brad Pitt er også på filmens rolleliste og leverer en af karrierens stærkeste præstationer.

IMDb-score: 8,0

#3 [Rec] (2007)

En af de bedste “found-footage”-horrorfilm, hvor filmhold og den gruppe brandmænd, de følger, bliver sat i karantæne i en lejlighedsbygning, hvor en hundegalskablignende sygdom spreder sig blandt beboerne, som udviser dyrisk og morderisk adfærd. Det er en spansk film, som har fået tre efterfølgere og blev også lavet som remake i USA, hvor filmen fik titlen Quarantine i 2008.

IMDb-score: 7,4

#4 28 Days Later (2002)

Denne uhyggelige gyserfilm begynder 28 dage efter, at en gruppe aktivister har sluppet nogle forsøgsdyr, der var smittet med en farlig virus, ud fra et forsøgscenter, hvorefter virussen har spredt sig og lagt verden øde. Man følger en håndfuld overlevende, der forsøger at finde et sikkert sted at være.

IMDb-score: 7,6

#5 Zombieland (2009)

Hamrende morsom gyserkomedie, hvor Jesse Eisenberg spiller den lidt generte og forsigtige studerende, Columbus, der har overlevet et zombieudbrud ved følge et fast defineret sæt regler. Han forsøger at finde vej til sin familie i Ohio og møder i den forbindelse andre overlevende, Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) og hendes lillesøster Little Rock (Abigail Breslin), som han slår sig sammen med. Zombieudbruddet i filmen skyldes en afart af kogalskab, som får hjernen til at hæve og gør de smittede aggressive.

IMDb-score: 7,6

#6 Contagion (2011)

Stjernebesat thriller med bl.a. Matt Damon, Jude Law og Kate Winslet, hvor det, de først troede var et tilfælde af harmløs jetlag efter i flyvetur hjem fra Hongkong, viser sig at være en drabelig og smitsom virus, som man skal forsøge at få under kontrol.

IMDb-score: 6,7

#7 I Am Legend (2007)

Will Smith spiller i denne film videnskabsmanden Robert Neville, der er det sidste overlevende menneske på jorden efter pandemi, der har dræbt en stor del af verdensbefolkningen og gjort resten til aggressive mutanter, som kommer frem om natten. Filmen primært baseret romanen I Am Legend (1954) af Richard Matheson.

IMDb-score: 7,2

#8 World War Z (2013)

Den tidligere FN-ansatte Gerry Lane, spillet af Brad Pitt, forsøger at stoppe en zombie-pandemi, der truer med at udslette hele menneskeheden. Filmen er baseret på romanen World War Z (2006) af Max Brooks.

IMDb-score: 7,0

#9 The Crazies (1973)

I filmen The Crazies fra 1973 forsøger det amerikanske militær at kontrollere situationen i en lille by i Pennsylvania, hvor en menneskeskabt virus hærger beboerne, som enten dør eller bliver permanent sindssyge. Der er lavet et remake af filmen i 2010, der har samme titel og er ligeså seværdig.

IMDb-score: 6,1

#10 Det syvende segl (1957)

Ingmar Bergmans mesterværk Det syvende segl hører stemt også til blandt de bedste virusfilm. Ridderen Antonius Block, der spilles af nu afdøde Max von Sydow, vender hjem fra det 14. århundredes korstog til et land, hvor pesten hærger og breder sig rundt i verden med skibe, mennesker og rotter. Han spiller skak med døden selv og søger svar på livets store spørgsmål.

IMDb-score: 8,2

Er du til et mere klassisk gys, hvor spøgelser gemmer sig i alle kroge og hjøner? Så skulle du tage et på The Haunting of Hill House, som er en af Netflix' nyere horrorserier.

Tak til Curvii

Til denne artikel har vi fået hjælp og støtte af webshoppen Curvii, der sælger lækkert modetøj til kurvede kvinder. I skal have rigtig mange tak for støtten! Hos Curvii kan du bl.a. købe leggins og Frandsen jakker.